
Whose Vote Counts Explained review – Murica oww no!
SeriesNu de Amerikaanse verkiezingen naderen, doet Netflix een poging meer stemmers naar de stembussen te lokken met een korte docu-serie, Whose Vote Counts Explained. In de drie afleveringen tellende serie wordt er, onder andere, gekeken naar de geschiedenis van de Amerikaanse democratie. Je leest dat en meer in deze Whose Vote Counts Explained review.
In Whose Vote Counts Explained kijken Leonardo DiCaprio, John Legend en Selena Gomez naar de democratie in Amerika. Van Hamilton naar de verkiezingen van dit jaar, ze behandelen alles (kort). De docu-serie kijkt naar het belang van geld, maar ook hoe het systeem bepaalde stemmers onderdrukt en hoe dat gebeurt. Het geeft een heel interessant kijkje in de verkiezingen van dit jaar. En dat laat veel vragen achter.
Ontdek het begin van de Amerikaanse Democratie in deze Whose Vote Counts Explained review
Als een Nederlander mogen wij niet klagen als het aankomt op democratie. We stemmen elke vier jaar, waarbij we onze stempas gewoon toegestuurd krijgen, er genoeg stemlocaties zijn en elke stem daadwerkelijk telt. In Amerika is dat helaas anders. De Amerikanen werken met een achterhaald systeem wat kiesmannen kiest. Deze wijzen vervolgens een kandidaat aan. Omdat de kiesmannen per staat gekozen worden, wegen sommige stemmen meer dan andere.
Uiteraard heeft dit gevolgen, iets wat we zagen tijdens de verkiezingen van vier jaar geleden. Hierbij behaalde Hillary Clinton de meerderheid van de stemmen, als het aankomt op pure nummers (de zogenaamde ‘Popular vote’), toch is Trump al 4 jaar president. Hoe komt dit? Die kiesmannen. Dit is maar één onderwerp waarnaar de docu-serie kijkt. Zo kijkt de documentaire ook naar het fenomeen ‘Gerrymandering’, het indelen van staten in de perfecte manier voor jouw partij.
Al met al, is Whose Vote Counts Explained een geweldig kijkje in de Amerikaanse politiek. Hoewel wij er weinig aan kunnen doen, hebben de Amerikaanse verkiezingen ook effect op ons. Wil je dus meer weten over deze verkiezingen, de gevolgen ervan en waar sommige achterhaalde systemen vandaan komen, dan is Whose Vote Counts Explained echt iets voor jou. Daarbij zijn het maar drie afleveringen van 25 minuten, dus ben je er zo doorheen.
Geef een reactie